torstai 24. syyskuuta 2020

Tuolien värinvaihto

Kun muutto uuteen kotiin oli tiedossa, aloin etsiä keittiöön tuoleja jotka olisi vaaleita väritykseltään sekä klassisia ja hyviä istua. Lisäksi miellyttävä ominaisuus keittiön penkeissä näin lyhyt jalkaiselle on nuo "poikki-puolat" jonne jalat voi istuessa tarvittaessa nostaa lepäämään, ettei penkin reuna paina reisiä.

Löysin kyllä klassisen kauniit tuolit jossa oli hyvä istua mutta väri oli väärä. Joten päädyin maalaamaan tuolit valkealla miranolilla entisen kotimme yhteiskäytössä olevassa askarteluhuoneessa. Välineinä käytin pientä telaa sekä kuitusiveltimiä. Putsasin tuolit huolella ennen maalaamista. 

Pian projektin alettua muistin miksi en ole maalannut mitään huonekaluja vuosiin! Aivan kamala työmaa saada jokaisen neliön pinnan jokainen kantti maalattua. Ja maalin kuivuttua tajuat että toinen ja jopa kolmas kerros on välttämätön. Aikaa kuluu maalaamiseen ja kuivumisen odotteluun aika paljon. 

Miranol on maalina todella kestävä. Olen joskus vuosia sitten maalannut vesiliukoisella helmi maalilla palikka laatikon tai jotain muuta (?) mutta sen muistan että jatkuvassa käytössä maali alkoi pehmetä ikävän tahmean tuntuiseksi. Ilmeisesti käsistä irtoava rasva ja kosteus olivat liian suuri kuorma maalille. En ole sittemmin helmiin palannut kokeillakseni sitä edes uudelleen. Pohjana maalille kuitenkin oli ihan liimapuu joten minkäännäköistä ristireaktiota ei ainakaan olisi pitänyt tulla.

Tuolit ovat uudessa kodissa käytössä ja kestäneet kiitettävästi! Miranol kuivuu vielä luivuttuaankin ja kovettuu ajankanssa todella kovaksi pinnaksi. Todellinen kestomaali. 


Liekkö ovat jotain ikean vanhaa mallistoa kun ikeasta löytyi vielä täydellisen kokoiset ja malliset istuintyynyt näihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti