sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Joulutähti valoilla

Jouluisien postauksien ja ideoiden jakaminen joulukuussa alkaa olla aika myöhäistä, joten jaan niitä nyt useamman päivän ajan, jotta totaaliset jouluhöperöt pääsevät toteuttamaan itseään hyvissä ajoin ennen joulukuuta.

Ollessani töissä nuorisotyöntekijänä paikallisessa helluntaiseurakunnassa totesin kirkon lasitornin kaipaavan joulun tähteä! Lasiseinä antaa kohden kaupunkimme toria ja näin tähti antaisi kauniisti joulutunnelmaa torilla kävijöillekin!

Tarkkoja mittoja en enää muista, mutta kuten näette kuvista, tähtönen ei ole pieni.
Mutta pienempänä sen voisi myös tehdä, esim ulkovaraston seinälle, yms. Tulisi kaunis! 
Valmistelu vaati laskemista, puukaupassa käyntiä sekä maali ja valo kauppaa. Ruuvit löytyi näppärästi ihan omasta takaa, sekä käsisaha jolla rimat sahailin mittoihinsa. 

Väriksi tähteen valikoitui musta, että se kesällä ja päiväsaikaan Ikäänkuin "häviää" lasiseinän taakse.


Muodolta valmis tähti odottamassa mustaksi maalausta. 


Valmis tähti maalattuna. Lattialla makaa todella pitkä valoketju, jonka mittasin tähden ulkokehään sopivaksi. Eli valoketjun kokonaismitta on taiteltu niin että siitä tuli tähden ulkokehään mitaltaan sopiva. Kannattaa valita tehdessä todella pitkä ja tiheästi valoitettu ketju (esim 5cm välein) jotta valoteho tulee riittäväksi. 


Tässä valmis tuotos. Valonippu on kiinnitetty vain tähden etupuolelle, mustilla nippusiteillä. Niin että valoa tulee vain eteenpäin, ei tähden taakse. 


Kuljetus oli vähintäänkin hauska. Kiinnitin tähden auton kattokiskoihin huolella. Taisin kiinnittää nippusiteillä tämänkin ja pihdit mukaan irrotusta varten! 


Valmiina paikoillaan! Pimeällä tähti näkyi kauas ja selkeästi. Lasitoenissa on metallipalkkeja johon kuormaa kestävillä naruilla sen nostin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti