maanantai 14. syyskuuta 2020

Tabletti piirtämisen välineenä

Tykkään kovasti piirrellä ja hommasinkin vuosi sitten Huawei tabletin jossa on mukana kynä piirtämistä varten. Olen tykännyt piirtää sillä, vaikka piirtoalusta onkin suorastaan luonnottoman kova sekä liukas. 
Olen pääasissa piirrellyt kuvia kirjoittamieni runojen inspiroimana. 

Tabletin suorina hyötyinä piirtämisessä näen sen että taustat ovat automaattisesti todellisen valkeita, kuvat ovat siirrettävissä helposti verkkoon, instagrammi, Face, pinterest tai muuhun käyttöön esimerkiksi tulostettavaksi tai kirjojen kuvituksiksi liitettävissä. Kuvia ei siis tarvitse skannata, puhdistaa ja muokata digikelpoisiksi. Nämä hyödyt tietysti löytyvät käsitykseni mukaan myös piirtopöydän käytöstä tietokoneen yhteydessä. Kuitenkin tabletin pienuus, edullisuus sekä sen muu monikäyttöisyys olivat ehdottomat valtit, kun valitsin millä aloitan digitaalisen piirtämisen. Olen ollut tyytyväinen valintaani. 

Piirto-ohjelman valinta oli jokseenkin vaivalloista, mutta kokeilemalla eri sovelluksia sekin löytyi lopulta. Ohjelman plussat ovat erikokoiset piirtoalusta joiden koon ja muodon voi valita sekä hyvät sivellin valinnat kuten lyijykynä, mustekynä, vesiväri, tussi yms ja ne ovat muokattavissa käyttäjän tahdon mukaisesti ja samoin voi luoda oman värikirjaston käyttämistään väreistä. Kuvan eri osiot saa piirrettyä vaivattomasti tasoihin joka helpottaa luonnostelua todella paljon. Tasojen loputtua niitä voi yhdistellä ja luoda taas lisää tasoja piirtämisen jatkumiseksi. 
Miinuksina varmaan voi kertoa että kuvien muokkaukseen ohjelma ei mielestäni sovellu tai ole luotukaan, mutta sellaista käyttötarvetta minulla ei olekaan. 


Tabletti on siis tarkennettuna merkiltään Huawei MediaPad M5 lite10
Kynä tuli laitteen mukana ja siihen tulee tasaisin väliajoin vaihtaa patteri. Ilmeisesti vaihtokärkiä kynään on myös saatavina varaosina. Kuinka pitkään niitä sitten markkinoilta saa, lienee arvoitus. 

Piirto-ohjelmana käytän Adobe Sketch ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti